- NOVINKA
- NOVINKA

Velikonoční nougat Montélimar
Velikonoční sáček s příchutí: malina, citron a pistácie. Součástí balení je i omalovánka.
- ♥ Tradiční receptura a výroba
- ☘ Výroba ve Francii
- ☺ Bezlepková pochoutka, které nikdo neodolá
Velikonoční sáček s příchutí: malina, citron a pistácie. Součástí balení je i omalovánka.
Velikonoční sáček s příchutí: malina, citron a pistácie je ideální na Velikonoce! Pochutnejte si na měkkém nugátu se svou rodinou nebo obdarujte koledníky.
Lahodný měkký nugát vyráběný metodou vaření v kotlíku. Speciální nugát se vyrábí v regionu Drôme Provençale v Montélimaru. Tradiční nugát z Montélimaru je ochucený pouze vanilkou a skládá se z mandlí, pistácií a medu z Provence.
Způsob výroby: Tradiční vaření v měděném hrnci pod širým nebem. V kotlíku se uvaří med a glukózový sirup, přidají se bílky a poté vařený cukr, mandle a pistácie.
Vychutnejte si ho při každé příležitosti!
Uchovávejte zavřené a mimo dosah vlhkosti při teplotě 18 až 22 °C.
Datum spotřeby: 12 měsíců
Vše začalo v roce 1920, kdy se Charlotte a Antonin Chambonnièrovi, milovníci historie, rozhodli založit továrnu "Nougat Diane de Poytiers". Diane de Poytiers, vévodkyně z Dauphinois, se narodila v 16. století nad Montélimar v Drôme. Milovala nugát, byla jeho velvyslankyní po mnoho let a nechala ho vyrábět na dvoře krále Jindřicha II. Charlotte a Antonín si mysleli, že by mohla být krásnou múzou pro jejich budoucí továrnu na nugát, a rozhodli se zaregistrovat její jméno jako ochrannou známku. Tak začal řemeslnný příběh rodiny výrobců nugátů v Montélimaru, který trvá již tři generace. Dnes v tradici pokračuje Charlottin vnuk Frédéric Chambonnière se svým týmem.
Jeho mottem je upřednostňovat používání místních a autentických produktů, jako je med a mandle, aby bylo možné lépe kontrolovat kvalitu surovin. Řemeslný nugát Rozhodující je způsob vaření, čas vaření, ale také přítomnost člověka. Řemeslný nugát se vaří v měděném kotli více než dvě hodiny a na teplotu, při které se jednotlivé ingredience vaří, musí dohlížet jedna osoba. Ve společnosti Diane de Poytiers se dokonce i balení nugátu provádí ručně!
Diane de Poytiers vyrábí především nugát Montélimar, měkký i tvrdý, ale má také tajemství několika domácích specialit, jako je medový nugát, bio nugát, karamelový nugát se solí Guérande, nugát s levandulovými květy nebo fíkový nugát. Nugátové pomazánky Montélimar z pražených mandlí a našeho domácího nugátu.
Samozřejmě bez palmového oleje.
Potěšení pro malé i velké!
Cukr, mandle, glukózový sirup, med, pistácie, bramborový škrob, moučkový cukr, nekvašený chléb (voda, škrob, rostlinný olej), vaječné bílky.
Aroma: esenciální citronový olej, aroma přírodní malina, přírodní pistáciové aroma, přírodní vanilkové aroma, barvivo E102 / E120 / E131 / E161b.
Alergeny : Mandle, vejce, možné stopy ořechů.
Obsah: 150g
Ověřeno našimi zákazníky
Prohlédněte si vybraná hodnocení našich zákazníků.
Květa P. 09.03.2025
Petra S. 29.12.2024
Ljubica S. 26.12.2024
Dana V. 31.12.2024
Lenka V. 20.12.2024
Gabriela K. 17.12.2024
Danuše K. 11.12.2024
Lenka K. 11.12.2024
Jana Č. 06.12.2024