Rillettes z hřebenatek s bretaňsku whisky
Bylo pro nás přirozeným krokem spojit se s Distillerie des Menhirs, rodinným podnikem se sídlem v Bretani, který má jedinečné zkušenosti s tradiční destilací v dubových sudech. Tato bretaňská whisky s nádechem pohanky je plná a jemná, což z ní činí vynikající aperitiv!
Opravdová lahůdka pro gurmány!
Skleněná dóza je ideální pro skladování a je také velmi praktická pro přepravu.
Babička Chantal doporučuje
Degustujte na mini toustíkách při aperitivu, ale také při pikniku: roztírejte na křupavou bagetku. Potěšení přichází okamžitě.
Výrobce
Groix et Nature je bretaňská konzervárna nacházející se v Morbihanu na jižním pobřeží Bretaně. Je skutečnou místní kulinářskou dílnou. Suroviny vybírají především z malých rybářských lodí a spolupracují s místními obchodníky s rybami. Tradiční recepty jsou připravovány z přírodních surovin a každý den je připravují obyvatelé žijící na ostrově Groix po celý rok. Kromě závazku ke kvalitě je základem naší snahy vyrábět také s respektem k přírodním zdrojům a zachování místních pracovních míst.
Společnost Groix et Nature, která vznikla před 20 lety, nabízí širokou škálu lokálních produktů (rybí rillettes, polévky, hotová jídla, humrový olej a mnoho dalších specialit přímo z Groix). Všechny řemeslné a tradiční recepty se vaří na ostrově Groix bez barviv a konzervačních látek.
Složení
Hřebenatky (Chlamys opercularis) 40%, treska tmavá**, tekutá smetana, šalotka, máslo, bretaňská whisky (pohanka a ječmen) 5%, mrkev, pšeničná mouka, mléčná bílkovina, sůl, bílý pepř. Může obsahovat stopy korýšů.
*Chlamys opercularis, původ ze severovýchodního Atlantiku.
**Pollachius virens ulovený v severovýchodním Atlantiku.
Možné stopy korýšů, celeru, hořčice, ořechů.
Hmotnost: 100g