Rillettes z humra s Kari Grosse
Rillettes patří ke specialitám francouzské gastronomie. Uvařeno z modrého humra (bretonský humr), který je považován za nejlepšího měkkýše. Objevte jemné a rafinované maso humra (30 %) prostřednictvím tohoto receptu, který potěší náruživé gurmány. Okořeněné směsí koření Kari Gosse, která je gurmánům dobře známá, vám v ústech zanechá jemnou a delikátní chuť humra.
Kari Gosse byla vytvořena v Lorientu v 19. století a je směsí koření s povzbuzující vůní. Ne nadarmo se tradičně spojuje s humrem!
Opravdová lahůdka pro gurmány a všechny milovníky mořských plodů!
Skleněná dóza je ideální pro skladování a je také velmi praktická pro přepravu.
Babička Chantal doporučuje
Degustujte na mini toustíkách při aperitivu, ale také při pikniku: roztírejte na křupavou bagetku. Potěšení přichází okamžitě.
Výrobce
Groix et Nature je bretaňská konzervárna nacházející se v Morbihanu na jižním pobřeží Bretaně. Je skutečnou místní kulinářskou dílnou. Suroviny vybírají především z malých rybářských lodí a spolupracují s místními obchodníky s rybami. Tradiční recepty jsou připravovány z přírodních surovin a každý den je připravují obyvatelé žijící na ostrově Groix po celý rok. Kromě závazku ke kvalitě je základem naší snahy vyrábět také s respektem k přírodním zdrojům a zachování místních pracovních míst.
Společnost Groix et Nature, která vznikla před 20 lety, nabízí širokou škálu lokálních produktů (rybí rillettes, polévky, hotová jídla, humrový olej a mnoho dalších specialit přímo z Groix). Všechny řemeslné a tradiční recepty se vaří na ostrově Groix bez barviv a konzervačních látek.
Složení
Humr* (30 %), tekutá smetana, tresky**, hřebenatky***, šalotka, mrkev, máslo, pšeničná mouka, mléčné a laktózové bílkoviny, petržel, sůl, česnek, kari gosse (0,04 %).
*Homarus gammarus, ulovený v severovýchodním Atlantiku.
**Pollachius virens.
***Chlamys opercularis, pocházející ze severovýchodního Atlantiku.
Možné stopy celeru, hořčice, ořechů.
Hmotnost: 100g