Tento med je ceněn pro svou jemnou, kulatou a příjemně květinovou chuť s ovocným nádechem. Skvěle vyniká v salátu z čerstvého ovoce, s kopečkem zmrzliny nebo jednoduše na plátku chleba s máslem. Med z čerstvě sesbíraného levandulového nektaru má zlatavou barvu, která se postupně, během krystalizace medu, mění na perleťově bílé odstíny. Má antiseptické, protizánětlivé a hojivé účinky dýchacích cest.
Zeměpisný původ: Pylováno včelami v Provensálském Drôme
Květinový původ: Lavandula angustifolia
Barva: hned po sklizni zlatavá, postupně během krystalizace přechází k perleťově bílým odstínům.
Chuť: kulatá a jemně květinová s ovocným nádechem
Obsah: 250g
Babička Chantal doporučuje:
Degustujte kdykoliv během dne na malé čajové lžičce.
Víte, že :
Medy s vyšším podílem fruktózy krystalizují pomaleji a nebo vůbec (akátový med). Pokud je ale jiný med stále tekutý a nekrystalizuje, může být buď přehřátý přes 60 ° a tím také již v sobě nemá všechny zdraví prospěšné látky, nebo může být falšován cukry...
Výrobce
Rodinka nadšených včelařů, kde se láska k tomuto oboru dědí “z otce na syna”, pracuje od roku 1980 s těmito pozoruhodnými „skřítky“ - včelkami a nepřestává žasnout nad bohatstvím matky přírody... Žijí a pracují v kopcovité provensálské oblasti nedaleko Châteauneuf de Galaure, kde se Yves a Béatrice Dufour usadili a později “svěřili” svou práci sv. Josefu, jako uznání jeho zjevné ochrany a nazvali svou rodinnou firmu “Včelíny Svatého Josefa” (Les Ruchers de St. Joseph).
Historie:
Rok 1980 Yves a Béatrice Dufour se usadili v Brenu a začali se věnovat včelařství.
19. března 1990 svou činnost svěřili sv. Josephovi jako uznání jeho zjevné ochrany, aby jejich práce byla trvale pod jeho dohledem.