• NOVINKA
  • NOVINKA
Tradiční hořčice - 350g
  • Tradiční hořčice - 350g
  • Štrasburská silná hořčice - 350g
  • Štrasburská silná hořčice - 350g

Tradiční hořčice - 350g

104,00 Kč
Včetně DPH

Je pikantní a autentická a skvěle se hodí k přípravě hořčičných omáček nebo k pečení masa v troubě. Staromódní hořčice je výsledkem tradičního výrobního procesu. Jak napovídá její název, její původ sahá až do římských dob, kdy se semínka smíchala s nezkvašenou hroznovou šťávou a použila se k ochucení masa nebo ryb.

  •  Tradiční receptura a řemeslná výroba
  •  Výroba v rodinné firmě
  •  Pečlivý výběr surovin

350g 


vyrobeno-ve-francii.png

Počet
Skladem

Tradiční hořčice

Dnes se naše tradiční hořčice vyrábí v Alsasku. Vyrábí se z celých hořčičných semínek, na rozdíl od tradiční hořčice, která se vyrábí z mletých hořčičných semínek. Semena se nejprve namočí do octa a poté se smíchají se solí. Poté se nahrubo rozdrtí, aby vznikla pasta s celými semeny. Tato pasta se pak na několik dní uloží do sudů, čímž získá zrnitou strukturu a jedinečnou chuť.

Hořčice à l'Ancienne se často používá ke grilovaným masům nebo sendvičům a je velmi ceněna pro svou výraznou chuť a strukturu, která dodává pokrmům křupavost. Rabbit à la moutarde à l'Ancienne je chutné rodinné jídlo, které se snadno připraví zředěním hořčice s crème fraîche.

Váš pokrm získá na intenzitě, pokud kousky masa před opékáním v kastrolu potřete hořčicí. Naše vegetariánská pochoutka: lžíce staromódní hořčice, která okoření pórkové fondue!




Babička Chantal doporučuje

Před otevřením: skladujte při pokojové teplotě, chraňte před světlem a zabraňte tepelnému šoku. Po otevření: uchovávejte na chladném místě. Spotřebujte do data minimální trvanlivosti (BBD) uvedeného na obalu.

výrobce hořčice
  

Výrobce

Řemeslník všech dohod již 150 let. U kořenů naší historie stojí nadšení muži a ženy, ředitelé společnosti, zaměstnanci, dodavatelé a partnerští zemědělci, kteří již 150 let udržují naše know-how. Naše společnost vznikla spojením dvou společností, Alélor a Raifalsa, setkáním hořčice a křenu z Alsaska. Vraťte se o krok zpět v čase a vydejte se po stopách historie alsaského koření.

  • 1873 Jean STUMPF je zakladatelem továrny na hořčici „STUMPF FRÈRES“ v Lingolsheimu, která se nachází v Résidence Louxor, bývalé restauraci Lion Rouge.
  • 1897 Auguste STUMPF, třetí syn Jeana Stumpfa, přebírá továrnu na hořčici poté, co se o ni dělí se svými dvěma bratry. Továrna se přestěhovala na adresu Rue du Maréchal FOCH 65 v Lingolsheimu. Roční produkce hořčice vzrostla z 200 na 300 tun.
  • Alélor - 1927 Továrnu převzal Robert STUMPF, nejmladší syn Augusta STUMPFA. V té době zaměstnával mlynáře na hořčici, řidiče a dva dělníky na balení. do sklenic, kbelíků a sudů.
  • Alélor - 1930 Továrna na hořčici byla poprvé rozšířena o novou výrobnu kysaného zelí s 8 skladovacími nádržemi, z nichž každá pojme 10 tun. Počet zaměstnanců se zvýšil na 10. V průběhu desetiletí se společnost rozšířila o výrobnu smaženého bílku a rohlíků. To znamenalo začátek balení několika tun jemných nakládaných okurek v octě.
  • Alélor - 1939 Robert STUMPF si zaregistroval ochrannou známku „Alélor“, což byla zkratka slov Alsasko a Lotrinsko. Během války bylo možné vyrábět pouze hořčici a kysané zelí a jeho vedlejší činnosti byly kvůli nedostatku surovin značně omezeny.
  • Alélor - 1950 Suzanne STUMPF, Robertova dcera, přebírá podnik po boku své matky Sophie STUMPF. Byly zmodernizovány mlýnky na hořčici a zřízena výrobní linka na sladkokyselé okurky, červenou řepu a smaženou běličku.
  • Raifalsa - 1950 Rodina URBAN a rodina MAHLER-SCHNEPP začínají v Mietesheimu pěstovat první kořeny křenu. Kořeny se prodávají celé z farmy velkoobchodníkům se zeleninou nebo soukromým osobám.
  • Alélor - 1956 Georges URBAN a jeho sestra Marguerite SCHMIDTOVÁ zakládají v Mietesheimu na adrese 48 Rue Principale ve venkovském statku společnost RAIFALSA. Společnost nabízí strouhaný a balený křen podle tří historických receptur: čistý strouhaný křen, křen s remuládou a křen s majonézou.
  • Alélor - 1981 Suzanne STUMPF odchází do důchodu, čímž se uzavírá cyklus 4 generací STUMPFů v čele společnosti. Alélor se stává dceřinou společností skupiny COOP ALSACE.
  • Alélor - 1991 Byla přijata novela, která ruší zákaz prodeje sladké hořčice mimo regiony Bas-Rhin, Haut-Rhin a Moselle. Do tohoto data francouzské předpisy o výrobě hořčice kodifikovaly označení „hořčice“ pouze pro dijonskou hořčici, vyráběnou výhradně z hnědých semen. Přípravky vyrobené ze žlutých semen musely mimo místní zákon používat název „koření“.
  • Raifalsa - 1992 Založení družstva pěstitelů křenu Alsaraifort. Raifalsa - 1994 Společnost RAIFALSA je koupena společností Rémy LIENHARD. Začíná výstavba nové výrobní jednotky o rozloze 1 500 m² v ulici Rue de la Gare 4 v Mietesheimu, aby se společnost přestěhovala z tradičního statku.
  • Raifalsa - 1997 Rodina TRAUTMANN odkupuje společnost RAIFALSA. Byla dodána budova splňující nové standardy pro výrobu čerstvých produktů a distribuci výrobků do supermarketů a hypermarketů.
  • Raifalsa - 2000 Koupě Conserverie SCHAAL v Geispolsheimu umožnila společnosti Raifalsa rozšířit sortiment o konzervované potraviny (okurky, červená řepa, bílá cibule, mrkev atd.).
  • 2006 Rodina TRAUTMANNŮ odkupuje společnost ALELOR STUMPF FRERES, která se stává 100% dceřinou společností společnosti RAIFALSA. Provozovny v Lingolsheimu jsou po rozšíření o 1 000 m² přemístěny do Mietesheimu do nové výrobní jednotky hořčice.
  • 2008 Polní pokusy prováděné ve spolupráci s Alsaskou zemědělskou komorou vedly k první sklizni jedlých semen hořčice v Alsasku od roku 1940. V témže roce je rybí divize (treska bezvousá, rohlíky, sledi) prodána společnosti EST-FRITURE.
  • 2009 Alain TRAUTMANN přebírá vedení společnosti RAIFALSA-ALELOR. Obě společnosti se spojují v jeden subjekt. Nová přístavba budovy o rozloze 1 200 m² zvyšuje skladovací kapacitu a vybavuje podnik nakládací rampou.
  • 2015 Továrna na hořčici DOMAINE DES TERRES ROUGES je odkoupena od skupiny PAGES VEDRENNE, lihovaru se sídlem v Turenne v Corrèze, který se specializuje na výrobu alkoholických nápojů, aperitivů, likérů a destilátů, pro něž se dříve používala hořčice. Podnik na výrobu koření se vrátil do Mietesheimu, kde se stal součástí prémiové značky ALELOR pro lahůdkářství.
  • 2019 ALELOR uvádí na trh své receptury majonéz. Výroba majonézy jako třetí činnosti je výsledkem ročního výzkumu a vývoje s cílem skloubit chuť a texturu blízkou domácí výrobě s omezeními týkajícími se ochrany a bezpečnosti potravin. Přírodní suroviny se používají již ve fázi návrhu: vejce od francouzských slepic z volného chovu, slunečnicový olej, vlastní hořčice a žádné konzervační látky. K dispozici jsou dvě receptury: obyčejná majonéza a majonéza s divokým česnekem.
  • 2019 Vytvoření značky PIQUE ASSIETTES, značky společnosti ALELOR. PIQUE ASSIETTES prezentuje odborné znalosti společnosti v oblasti získávání a výroby ekologických produktů. Je určena výhradně pro síť specializovaných bioprodejen.
  • 2020 Společnost ALELOR získává státní značku EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), která je uznáním jejího závazku zachovat vynikající francouzské know-how.
  • 2021 Společnost získává značky PME+ a Alsace Excellence jako uznání svého závazku snižovat množství odpadu, zlepšovat kvalitu a získávat místní suroviny. V létě 2021 umožnilo partnerství s alsaským zemědělcem společnosti ALELOR podpořit pěstování ekologických okurek v Alsasku.
  • 2022 Společnost ALELOR vyrábí v Mietesheimu řadu 8 bio hořčic ze 100% francouzských semen, které uvádí na trh pod značkou PIQUE ASSIETTES.
  • 2023 Společnost ALELOR slaví 150. výročí svého založení a pokračuje v inovacích s novými omáčkami a novými projekty...


Kvalita produktů

Zodpovědná, místní a kvalitní výroba Ve společnosti Alélor si uvědomujeme, co je pro naši společnost v sázce do budoucna, a myslíme na budoucí generace. Naše základní hodnoty jsme promítli do politiky společenské odpovědnosti.


Složení

Voda, hořčičná semínka, lihový ocet, sůl. Alergeny: hořčice

Hmotnost: 350g

DELIHORAL03
17 ks

Mohlo by vás také zajímat

Související produkty

Ověřeno našimi zákazníky

Prohlédněte si vybraná hodnocení našich zákazníků.

Výhody:
karamelka k objednávce rychle doručení zajímavé produkty
Slabiny:
teď chci koupit velký balík karamelek
Pečeť ověřeno zákazníky

Alena K. 17.11.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychlé vyřízení objednávky
Pečeť ověřeno zákazníky

Hana U. 17.11.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Nákup proběhl rychle a zboží je v pořádku.
Pečeť ověřeno zákazníky

Dagmar Č. 17.11.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychlá reakce a dodání objednaného zboží
Slabiny:
naprosto nic
Pečeť ověřeno zákazníky

Dana Š. 14.11.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychlé dodání
Pečeť ověřeno zákazníky

Dana V. 10.11.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Dobrá komunikace, rychlé dodání
Pečeť ověřeno zákazníky

Jiří H. 05.11.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Zboží dorazilo v pořádku, dobře zabalené.
Pečeť ověřeno zákazníky

Ivana P. 04.11.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychle dodani, peclive zabalene.
Pečeť ověřeno zákazníky

Pavla O. 01.11.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé vyřízení!!!!
Pečeť ověřeno zákazníky

Drahomíra M. 31.10.2024

5.005.005.005.005.00