Provensálská hořčice
Hořčice je zpracována výhradně z hnědých semen, které uvolňují aroma během výroby. Toto je jediný recept, který používá pouze čtyři základní přísady hořčice: semena, vodu, sůl a ocet.
Příprava je rozdělena do tří fází: namáčení octem, kde proběhne reakce pikantnosti; mletí, kde je směs vedena přes brusný kotouč, přičemž se dává pozor, aby zrna vypadala stále vizuálně; zrání, kde se získává žlutá a hnědá pasta; umístění a skladování před balením.
Hořčice à la Provensálská ve vás probudí chutě jihu Francie!
Skvěle se hodí ke grilovaným masům a fondue. Je také vynikající v majonéze nebo vinaigrette pro syrovou zeleninu a korýše.
Babička Chantal doporučuje
Je to jedna z hvězd kuchyně, která přichází v různých příchutích a intenzitách a doprovází vaše maso, ryby a saláty.
Výrobce
Domaine des Terres Rouges byla založena v roce 1990 řemeslnými palírnami v Collonges-la-Rouge v Corrèze. Staré červené kameny tohoto středověkého města inspirovaly název této továrny na hořčici. Společnost se specializuje na voňavé hořčice s vůní připomínající terroir Nouvelle Aquitaine. V roce 2015 překročila Domaine des Terres Rouges Francii a usadila se v Alsasku, ve vesnici Mietesheim. Společnost se tak připojila k Maison Alélor, specialistovi na koření od roku 1873, kde se stala značkou věnovanou jemným potravinám. Alélor se snaží zachovat a obohatit historické recepty Domaine des Terres Rouges. Dobrodružství pokračuje vývojem nových receptů inspirovaných alsaským terroirem: rizlingovou hořčicí, pivem nebo dokonce sladkým křenem připraveným k použití. Ovoce toho nejlepšího ze dvou základních terroirů, společnost, tvůrce výjimečných hořčic, olejů a octů v Alsasku, ztělesňuje tradici francouzské dokonalosti.
Domaine des Terres Rouges je společnost, která v Alsasku vyrábí výjimečné hořčice, oleje a octy. Každá přísada je vybírána s největší péčí, aby byla zaručena autentická a přirozená chuť. Domaine des Terres Rouges již téměř třicet let vyvíjí koření, včetně více než 25 receptů z hořčice, přičemž respektuje tradiční výrobní postupy. Téměř třicet let vyvíjí koření a respektující tradiční výrobní metody:
• hořčičná semínka rozdrcená kamenným mlýnkem
• ručně loupající se kořeny křenu
• studené mechanické lisování oliv
• pomalá macerace octů bez cukru nebo karamelu
Kvalita produktů
Domaine des Terres Rouges se již 30 let zavazuje dodržovat nejpřísnější standardy kvality. Společnost se snaží poskytnout gurmánské výrobky a do své DNA si zapsala požadavek vyrábět koření, která jsou zároveň krásná, zdravá a chutná. Výroba tedy zahrnuje mnoho závazků v oblasti kvality:
• Důsledné získávání surovin od zemědělců zabývajících se udržitelným nebo ekologickým zemědělstvím
• Řemeslné know-how podle respektu k původním recepturám
• Odborné znalosti a inovace pro výrobu nejrůznějších koření
• Kontrola kvality v celém procesu
• Přísné dodržování hygienických pravidel a pravidel bezpečnosti produktů
• Externí audity a analýzy
• Kompletní sledovatelnost koření od výroby ke spotřebě
• Transparentní přístup ke spotřebitelům
Složení
Voda, hořčičná semena, ocet, rajčatový protlak (rajče, sůl, kyselina citronová E330), rajče, sůl, česnek, cukr, bazalka (0,9%), oregano, koření, olivový olej, přírodní aroma bazalky, konzervant: siřičitan sodný.
Hmotnost: 200g