Kachní foie gras z Francie bloček (Bloc)
Kachní foie gras bloček je vyroben z několika jemně zpracovaných foie gras, což umožňuje získat emulzi se zcela jemnou strukturou, ideální na tousty k aperitivu. Stále je to 100% foie gras, ale není to celek jater tzv. foie gras v celku (entier).
Foie gras podávané na toustu, rozpečeném chlebu nebo perníku, s trochou cibulového nebo fíkového chutney (confit) je ideální dobrotou pro vaše hosty.
Všechny foie gras se vyrábějí v rodinné farmě ve Francii, což umožňuje kontrolovat kvalitu a tím sledovat produkci od šlechtění až po zpracování. Kromě toho jsou kachny krmeny kukuřicí produkovanou přímo na této rodinné farmě, což umožňuje kontrolovat kvalitní krmení kachen.
Babička Chantal doporučuje
Podávejte chlazené (7 ° - 8 °). Především se vyhněte roztírání (například jako u paštik). Otevřete dózičku a nechte foie gras bloček (bloc) vyklouznout. Nakrájejte jej lyrou nebo nožem, jehož čepel bude zahřátá horkou vodou. Bloček se konzumuje jako foie gras v celku. Foie gras pouze uřízněte a položte na pečivo. Vložte do úst a nechte roztavit na patře. Potěšení přichází okamžitě.
Výrobce
Historie farmy Fonteneau je součástí této tradice, kde trpělivost a vášeň pro chuť ilustrují duši zemědělců v regionu.
Ve Fonteneau byla rodinná farma předávána a rostla po generace, aby se dnes rozrostla na 150 ha kopců osázených obilovinami, pšenicí, kukuřicí, slunečnicemi a loukami. Chov dojnic vyhynul asi před dvaceti lety, aby se soustředili na další tradici: foie gras.
Všechny výrobky jsou připravovány na farmě podle rodinných receptur, které byly důvěrně předávány v rodině již po několik generací.
Sklizeň kukuřice je určena především pro krmení kachen a zde začíná přísný výběr všeho.
Kvalita produktů
Kvalita produktů začíná nejprve velmi pečlivým výběrem kachen. Poté jsou dvakrát denně po dobu nejméně 16 až 18 dní dokrmeny stejnou osobou. Foie gras jsou pečlivě vybrána, aby vám zaručila dokonalou kvalitu.
Čerstvost produktů, hygiena a bezpečnost potravin byly vždy na prvním místě. Konzervárna splňuje evropské normy. Výrobky a konzervy jsou pravidelně kontrolované Laboratorní analytickou laboratoří Angoulême (16000).
Složení
Kachní foie gras původem z Francie z několika jemně zpracovaných foie gras 90%, voda 8%, pineau* (vinný likér) 2%, sůl, dusitanová sůl, pepř, cukr, muškát. *obsahuje siřičitan
Seznam alergenů: 12
Lze je skladovat 4 až 5 let na chladném místě mimo vlhkost a světlo.