Francouzská kuchařka v češtině
Milujete francouzskou kuchyni, jazyk a kulturu? Přitahuje vás francouzský šarm? Učíte se francouzsky nebo toužíte navštívit Francii? Rádi vaříte jednoduše a zdravě?
Chcete zpestřit svůj jídelníček a okouzlit své hosty? Nestačí vám umět jídlo navařit, chcete o něm vědět více? Hledáte kuchařskou knihu, která není anonymní, ale má „duši“?
Sháníte originální dárek?
Ilustrovaná francouzská kuchařka, která byla napsána specificky pro české (a středoevropské) čtenáře, je tady právě pro vás!
Po přečtení budete umět připravit více než 66 jídel, správně vyslovit jejich název, vědět jak a kdy je podávat, s čím kombinovat, hostům u stolu podat správné informace o jídle a zabavit je zajímavými historkami.
Čeká na vás 248 stran více než 100 ilustrací
Babička Chantal doporučuje:
S touto ilustrovanou kuchařkou se naučíte vařit francouzské speciality snadno a rychle.
Autorky
Marie (Zazou) Verdier pochází z Francie a je maminka dvou synů. Mám ráda lidi a baví mě objevovat nové věci. Vzpomíná si na nekonečné hostiny, kde se mísí vůně pečeného masa, jablečného koláče a dobrá nálada kolem svátečně prostřeného stolu. Její maminka a babička trávily hodně času vařením a přenesly svoji lásku k vaření i na Zazou. Dnes se snaží spojit tradici s moderností a o výsledky svého tvoření v kuchyni se dělí s rodinou a přáteli.
Eva Aubry pocházím ze Slovenska, ale velkou část svého života prožila ve Francii. Od malička ji přitahovalo vše francouzské: francouzský jazyk, literatura, kultura, móda, umění a samozřejmě i gastronomie. Francouzská kuchyně je uměním sama o sobě. Společné stolování, způsob prezentace a podávání jednotlivých chodů, umění konverzace a etiketa, znalost jídel a nápojů, správný výběr talířů či příborů, nábytku a samotných míst vhodných na vychutnávání si požitku z jídla a vína, to vše patří do francouzského umění stolování: art de la table.
Francouzi mají toto všechno takříkajíc v krvi. Každá chvilka u stolu je malou společenskou událostí, ale pokud se zúčastníte například rodinné oslavy, můžete u stolu strávit i čtyři hodiny. Každý francouzský region se vyznačuje svou specialitou. Všude najdete typické francouzské sýry, jejichž druhů je více než dní v roce.
Pro Francouze je kvalita surovin prvořadá. Neváhají se za nimi vydat na trhy, které jsou také potěšením pro umělecké a romantické duše. Francouzské tržnice hýří barvami, tvary, vůněmi a chutěmi. Navíc jsou to místa, kde se lidé rádi setkávají, diskutují a smějí.
Snažíme se vám přiblížit autentickou francouzskou kuchyni prostřednictvím tradičních receptů, ale také modernější recepty, kde se objevují originální variace tradičních jídel. Vždy se dozvíte i něco z historie a Zazou se s vámi podělí o své tipy a triky, založené na vlastních zkušenostech.
Nechte se inspirovat ilustracemi a pusťte se do vaření.
Přejeme vám mnoho zdaru a dobrou chuť!