Jednoduchý a pravý recept od babičky Chantal na čokoládovou pěnu, tzv. francouzsky „mousse au chocolat“. Ideální a rychlý dezert pro celou rodinu.
Přípravá: 15min – Pro 4 osoby – Hodně jednoduchý
Ingredience pro mousse au chocolat
- 3 vejce
- 100 g čokolády (tmavá nebo mléčná)
- 1 sáček vanilkového cukru
Příprava čokoládové pěny
Přípravá: 10min – Vaření: 5min
- Oddělte bílky od žloutků.
- Rozpusťte čokoládu v lázni
- Vyjměte z tepla a zamíchejte čokoládu s žloutky a cukr.
- Rozšlehejte vaječné bílky, dokud ztuhnou.
- Jemně přidejte vaječné bílky do směsi čokolády, žloutku a cukru pomocí špachtle.
- Nalijte do menších nádob
- Nechte alespoň 2 hodiny v ledničce.
- Ozdobte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou
- Degustujte
Rada babičky Chantal
Můžete použít jakoukoli čokoládu, čím tmavší je, tím konzistentnější bude pěna. Doporučuji ale 70% čokoládu max.
Obchůdek babičky Chantal
Kvalitní francouzské delikatesy a sladkosti
Teriny, foie gras, bylinky, medy, slaný karamel, nougat…
Dárkové balíčky pro vás a vaše nejbližší i domácí mazlíčky
Kosmetika z Provence, delikatesy přímo z farmy, sladkosti..
Nejnovější komentáře