Objevte tento velmi rychlý a chutný recept na francouzské palačinky. Klasický jednoduchý recept, který díky svému množství vajec nevyžaduje odpočinek těsta. Recept pochází z Bretagne od dobré kamarádky babičky Chantal , která ji prozradila svá tajemství. U nás tyto skvělé palačinky nikdy dlouho nevydrží 🙂
Příprava: 10min – pro 4 osoby – jednoduchý
Ingredience na francouzské palačinky
- 250g mouky
- 4 vejce
- 1/2 litru mléka
- 2 velké lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 50g rozpuštěného másla
Příprava
- Vložte mouku do mísy spolu se solí a cukrem.
- Udělejte důlek uprostřed a do něj vylijte vejce.
- Začněte jemně míchat. Když směs zhoustne, přidávejte po troškách studené mléko.
- Při smíchání veškerého mléka by mělo být těsto docela tekuté. Pokud se vám zdá příliš husté, přidejte trochu mléka. Poté přidejte vychlazené rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
- Palačinky pečte na horké pánvi (lehce naolejujte jako preventivní opatření, pokud vaše pánev nemá nepřilnavý povrch). Nalijte trochu těsta do pánve, nakloňte ji, aby se těsto rozložilo po celé ploše. Pánev umístěte zpět na plotýnku/oheň, a když palačinka zhnědne, je čas ji otočit.
- Na druhé straně pečte asi minutu a palačinka je připravena.
Rady babičky Chantal
Palačinky jsou výborné na slaný způsob se šunkou, ementálem nebo jednoduše sladká varianta s máslem a cukrem. Ale ještě lepší jsou se slaným karamelem z Normandie.
Pro pivaře: můžete přidat 15cl piva 🙂
Bon appétit!
Obchůdek babičky Chantal
Kvalitní francouzské delikatesy a sladkosti
Dárkové balíčky pro vás a vaše nejbližší i domácí mazlíčky
Nejnovější komentáře