Nejlepší recept na domácí majonézu: super jednoduchý, super krémová francouzská majonéza od babičky Chantal …

Majonéza je studená omáčka vyrobená z oleje emulgovaného ve směsi vaječného žloutku a octa nebo citronové šťávy, v některých oblastech přidána hořčice.

Příprava: 10min – Vaření: 0min – Jednoduchý

Ingredience pro dokonalou majonézu

  • 1 žloutek
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1/2 kávová lžička pepře
  • 1 kávová lžička Dijonské hořčice
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička octa

Příprava

  1. Do mísy dejte vaječný žloutek s 1 polévkové lžící oleje a hořčicí.
  2. Ruční metlou nebo šlehačem promíchejte otáčivým pohybem, abyste spojili hořčici se žloutkem. Během šlehání postupně přidávejte olej v proudu. Pokračujte, dokud není olej dobře zamíchaný.
  3. Jakmile směs zhoustne, dochuťte solí a pepřem. Na poslední chvíli nalijte ocet.

Rady babičky Chantal

Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. Pro vzdušnější majonézu použijte celé vejce. Majonézu můžete dochutit estragonem, citronem, hrubým pepřem, kari atd. Tato majonéza má trvanlivost 48 hodin. Ideální na grilování, rodinná jídla … Dobré párky v rohlíku nebo domácí hamburgery.

„Nepovedená“ majonéza se zachrání přidáním nového vaječného žloutku, trochu hořčice a octa.

Bon appétit!

Navštivte obchůdek zde!